Copy
Platform STAD uitnodiging STADgesprek  
12 december 2019

Uitnodiging

Archipunctuur als impuls

Donderdag 12 december 2019 | 16.00 – 18.00 uur 

Studio B Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag

Archipunctuur

Biedt archipunctuur kansen voor het Haagse verdichtingsvraagstuk? LIAG Architecten ziet zeker kansen en heeft 100 kleinschalige bouwlocaties in kaart gebracht. Daarmee kunnen ruim 4500 woningen toegevoegd worden aan de bestaande stad. Deze kleinschalige vorm van verdichting kan bestaande kwaliteiten in wijken versterken en nieuwe woningtypen toevoegen.

Wijken op slot?

De groei van Den Haag landt nu vooral rond de stations en in kwetsbare wijken als Den Haag Zuidwest. De rest van de stad lijkt op slot te gaan. Is dat een verstandige keuze?

Wijken als bijvoorbeeld Benoordenhout en de Vogelwijk hebben te maken met vergrijzing en een verschraling van voorzieningen. Zo zamelden bewoners in de Vogelwijk geld in om hun buurtsuper open te houden.

Verdichting als kans

Studentenwoningen, zorgwoningen of kleinschalige werk- of winkelruimtes kunnen in deze wijken zorgen voor meer reuring en draagvlak voor een gevarieerd voorzieningenaanbod.

Op welke manier kan archipunctuur een impuls geven aan levendige en gevarieerde wijken?

Platform STAD gaat in gesprek met Erik Schotte (LIAG architecten), Rico Zweers (De Mannen van Schuim) en Dorte Kristensen (Atelier PRO) over de kansen en uitdagingen van verdichten middels kleinschalige ontwikkelingen.
Tijdens dit STADgesprek wordt ook de tweede editie van het STADmagazine uitgereikt.

Donderdag 12 december, aanvang 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur. 
Locatie: Studio B, Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag

Volg ons op Twitter
Website
Platform STAD is het onafhankelijke platform voor stedelijke ontwikkeling en architectuur in Den Haag. Kijk voor meer informatie op onze website.
Copyright © 2019 Platform STAD,
Je krijgt deze email omdat je interesse hebt getoond in bijeenkomsten op gebied van Stedenbouw en Architectuur in Den Haag of je hebt ingeschreven via de website van Platform STAD. Je afmelden voor nieuwsbrieven van Platform STAD kan via onderstaande link.

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list