Veelgestelde vragen mbt. 112Vogelwijk Veilig


Vraag: Luistert of kijkt de politie mee ?
Antw: Nee, het zou ondoenlijk zijn wanneer de politie alle whatsapp groepen zou volgen. Kijk eens op wapb.nl waarop de meeste groepen in Nederland zijn aangemeld, dan heeft u hier begrip voor

Vraag: Vindt er interactie plaats tussen de whatsapp groep en de politie ?
Antw: Ja. Op regelmatige basis worden gebeurtenissen met hoge impact met de politie besproken. Ook worden er tips uitgewisseld. Daarnaast kan er op verzoek verhoogde surveillance worden aangevraagd bij extreme golven van criminaliteit.

Vraag: Mogen camera's de openbare weg surveilleren ?
Antw: De politie moedigt aan camera beelden zoveel mogelijk met hen te delen. Aan het gebruik van camera's zijn regels verbonden wanneer deze op de openbare weg staan gericht. Zie hiervoor Camera in beeld. De politie adviseert hierbij geen beelden te delen anders dan met het oog op opsporing.

Vraag: Mogen gevonden/vermiste voorwerpen/personen op de WhatsApp groep 112vogelwijk veilig ?
Antw: Facebook en Nextdoor zijn beter geschikt hiervoor ook ivm. het groter aantal bereikte personen. Met mate is het gebruik van de WhatsApp groep gebillijkt mits deelnemers reageren via DM.

Vraag: Weggelopen hond of kat ?
Antw: Hetzelfde als de vorige vraag. Gebruik DM om te reageren en de app blijft gevrijwaard van allerlei storing en ruis.

Vraag: Hoe reageer ik op WhatsApp ?
Antw: Bij onraad altijd reageren met signalement, persoons-, of voertuig kenmerken/tekens. Beschrijf de situatie, probeer te lokaliseren, ga niet voor rechercheur spelen maar waarschuw de politie door 112 te bellen.

Vraag: Hoe maak ik melding bij de politie ?
Antw: Vorige antwoord. Blijf rustig maar alert. Zorg dat u meer meedestanders krijgt door een bericht op de app te plaatsen. Dan kunnen later meerdere mensen getuigen.

Vraag: Kan ik me weer aanmelden ?
Antw: U heeft eerder de groep teleurgesteld of om andere redenen verlaten. U kunt gewoon weer een aanmelding doen op Vogelwijkdenhaag.nl

Vraag: Aanmelden hoe doe ik dat ?
Antw: Ga naar https://vogelwijkdenhaag.nl/?page_id=7562, vul de velden in en verstuur de aanvraag. Klik op "help" bij invullen van velden. Bij het versturen moet u akkoord gaan met de spelregels

Vraag: Aanmelden lukt niet ?
Antw: Lukt het niet om de een of andere reden u aan te melden, stuur een mail naar 112vogelwijk@vogelwijkdenhaag.nl en u krijgt z.s.m. een reactie.

Vraag: Hoe kan ik een klacht indienen over deze app ?
Antw: Bent u om de een of andere reden niet tevreden over deze groeps-app, of heeft u andere opmerkingen die ons kunnen helpen deze WhatApp-groep te verbeteren, zet ze niet op de app, maar stuur ze naar 112vogelwijk@vogelwijkdenhaag.nl

Vraag: Hoe meld ik me af ?
Antw: Simpel, via WhatsApp verlaat u de groep en u krijgt geen meldingen meer. Jammer want dan blijft u niet meer op de hoogte hoe uw veiligheid in de wijk er voorstaat.


Heeft u reden tot opmerkingen over deze nieuwsbrief of andere opmerkingen, dan kunt u ons bereiken via het Facebook kanaal of de website van de Vogelwijk. Ook kunt u ons mailen op 112vogelwijk@vogelwijkdenhaag.nl. We zullen uw opmerkingen zorgvuldig behandelen. Dank voor uw medewerking en een veiliger Vogelbuurt gewenst.