Bij lange discussies zoals die rondom het parkeren is het gebruik van WhatsApp niet altijd even handig. Allereerst is het aantal deelnemers per groep beperkt. Daarnaast leidt elk nieuw bericht in iedere groep tot een nieuwe melding. Deelnemers klagen over berichten die rond middernacht werden ontvangen. Blijkbaar sliep men met een niet op ‘stil’ gezette mobiele telefoon op het nachtkastje, wat sowieso al niet bevorderlijk is voor de nachtrust.
Hoe het ook zij, sinds kort bestaat een interessant alternatief voor dergelijke communicatie zonder de onvolkomenheden van Whatsapp. Het gaat om de buurtapp Hoplr. Deze app kan wat de meeste andere buurtapps (zoals NextDoor, BuurtApp, WijdeWijk, Facebook) ook kunnen, maar met één belangrijk verschil: het bedrijf verdient geen geld met de verkoop van jouw digitale gegevens, maar wordt betaald door (o.m.) gemeenten die het platform gebruiken om contact te houden met bewoners.

De gemeente Den Haag (of in elk geval: ons stadsdeel Segbroek) heeft er onlangs voor gekozen om voortaan mede via het platform Hoplr contact te onderhouden met de wijken.
Binnenkort ontvangt u hierover een brief. Wellicht moeten we het maar eens proberen.
De teller staat inmiddels op 668 aangemelde buurtbewoners, onder wie ondergetekende.
Wellicht dat dit de wildgroei in de verschillende media kanalen iets overzichtelijker zal maken. Een begin is er in ieder geval al.
De voorzitter van de wijkvereniging (Redmar Wolf)
4 commentaar
Lijkt me een positief initiatief
Lijkt me een positieve app
Omdat ik op een scheidingslocatie (sportlaan,) woon, krijg ik wel de berichten bloemenbuurt door. Ik zou dat graag ook voor de vogelwijk gerealiseerd zien.
Hoplr is een onafhankelijke berichtendienst.
Misschien kunt u uw vraag richten tot de support afdeling van hoplr op https://help.hoplr.com/hc/nl/articles/115001044651-Mobiele-app-voor-Android
Met vr. groet, Webmaster